Hemelwaterafvoer

Hemelwaterafvoer is bouwtechnisch jargon voor een regenpijp. Een regenpijp is een buis die aan een dakgoot of een plat dak is bevestigd om de neerslag van het dak af te voeren. De hemelwaterafvoer voert het regenwater af naar een regenton, regenput of het riool.

Waarom hemelwaterafvoer?

Wanneer regenwater zonder regenpijp naar beneden komt, waait het tegen de wanden van de woning aan. Dit zorgt ervoor dat de wanden voortdurend nat zijn en dat kan leiden tot het ontstaan van schimmels op de muur. Daarbij is opspattend water geen fraai gezicht.

Hemelwaterafvoer in de gevel

Bij het bouwen van een nieuwe woning kunt u ervoor kiezen om uw hemelwaterafvoer op te laten gaan in de gevel. Voordelen hiervan zijn dat de hemelwaterafvoer beter beschermd wordt en er naar jaren nog zo goed als nieuw uit ziet.

De hemelwaterafvoer is zowel in een ronde als vierkante regenpijp verkrijgbaar. U hebt de keuze uit diverse materialen en de buizen kunnen in elke gewenste RAL-kleur geleverd worden.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Wij leveren alle soorten hemelwaterafvoeren in vele materialen. We leveren snel en door heel Nederland. Daarbij krijgt u gegarandeerd een zeer scherpe prijs op uw hemelwaterafvoer plus een uitstekende garantie. Vraag dus nu vrijblijvend een offerte aan!